Mina tips.

anna-tipsar-main

Friskvårdsbidrag breddades för ett par år sedan och möjligheten att erbjuda personalen ett friskvårdsbidrag som passar just hen är stor. Skatteverket godkänner skattefritt friskvårdsbidrag upp till 5 000 per år. Skulle man komma över 5 000 kr beskattas hela beloppet så lite koll får man ha. Vilken nivå man lägger sej på är upp till varje arbetsgivare. Många av oss har stillasittande arbeten och då är friskvårdsbidraget ett billigt och bra sätt att erbjuda personalen möjlighet till en aktiv fritid.
Skatteverket hade tidigare en lista på vilka aktiviteter som är godkända men i takt med att fler och fler aktiviteter godkändes och listan blev längre så är nu den borttagen. Undrar man om en aktivitet är godkänd får ni gå tillbaka till grunderna dvs att det skall bara ”enklare aktiviteter med inslag av motion”. Eller så frågar ni oss på Arkiv!

Nytt för 2022 är att företag kan erbjuda sina anställda cykelförmån. Belopp upp till 3 000 kr per år är skattefritt, det skall motsvara inköp av en trampcykel för sisådär 15 000 kr. Cykel till jobbet eller cykling på fritiden, bra både för miljön och hälsan.